2011-06-27 11:29:07• hírek • Szatmár.ro

Évértékelő beszámoló

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium történetének talán legnehezebb időszakán vagyunk túl, bizonytalanság, fájdalom, elkeseredés, költözés jellemezte. Ugyanakkor azonban paradox, vagy talán épp törvényszerű módon a legeredményesebb évek egyikét zártuk az idei tanévben.

Tanárkollégáink tevékenységét az idén több kitüntetéssel ismerték el: Nevelits Gyöngyvér és Ványi Emese Minisztériumi  Különdíj kitüntetésben részesült a sikeres versenyzők felkészítéséért matematikából, Kovács Bélát, a matematika ismeretének terjesztésében és a tehetséggondozásban elért eredményekért Farkas Gyula emlékéremmel tüntették ki, Csipő Irma az Ezüstgyopár díj után megkapta a Szülőbizottság által alapított Kölcsey Nagydíjat, Átyim Erzsébet Constantin Istrati Tudományos Érdemérmet , Fülöp Gizella Leonardo Da Vinci Tudományos Érdemérmet, Fülöp József Aurel Vlaicu Tudományos Érdemérmet kapott munkája elismeréseként.

Diákjaink felkészültsége, tudása, hazai és nemzetközi versenyek egész során bizonyította: a Kölcseyben komoly munka folyik, iskolánk a Partium egyik legrangosabb iskolája volt és maradt. Sikeres pályázatok is fémjelezték munkánkat: az ACES projektben újból nyert iskolánk pályázata, ezúttal szlovákiai diákokkal dolgoztunk közösen az S. O. S Solutions. Opportunities. Success - Megoldások. Lehetőségek. Siker elnevezésű programban.

A Szülőföld Alapnál benyújtott pályázataink közül a XXI. század könyvtára elnevezésű pályázatunk nyert, és ennek segítségével modern olvasótermet alakíthatunk ki könyvtárunkban. A Communitas Alapítvány segítségével sikeres Kölcsey kosárlabdakupát rendezhettünk. Az idei év azonban nemcsak azért volt sikeres, mert nagyon sok szép versenyeredmény született, hanem leginkább azért, mert az idei év az összefogás legszebb emlékeként él mindörökké szívünkben.


Pataki Enikő az elmúlt tanév megnyitóján
Pataki Enikő az elmúlt tanév megnyitóján



Nem elrettentett, nem letört, hanem megerősített és felemelt minket, a Kölcsey közösségét. Azt a közösséget, melybe nemcsak tanárok és diákok, hanem szülők és volt diákok, sorsunk iránt érdeklődők, velünk együtt érzők, értünk és velünk együtt dolgozók: magánszemélyek, intézmények, cégek, alapítványok, önkormányzat képviselői egyaránt beletartoznak.
Megannyi szép példáját említhetném meg az összefogásnak: a költözés, az osztálytermek rendbetétele, az évnyitó, amint egy emberként, felemelt fejjel követtük iskolánk zászlaját, hogy új otthonunkat elfoglaljuk, a Kölcsey karácsonyfája, a jótékonysági est, a Kölcsey Napok rendezvényei, a ballagás... és a legfontosabb: annak a megoldásnak a megtalálása az épületet illetően, amely valóban biztosítja jövőnket is.

Köszönöm szeretettel mindazoknak, akik  mindvégig kitartottak az iskola mellett, és hittek a jövőnkben:
tanár kollégáimnak, akik nem panaszkodtak, nem elkeseredtek, hanem tették, amit kell: oktattak, neveltek, rohangáltak emeletek és épületek közt, de ott voltak mindig mindenütt, teljesítették felső fokon feladatukat; diákjainknak, akik felemelt fejjel tartottak ki sokszor nehéz helyzetekben is az iskola nevéhez és szellemiségéhez méltóan, eredményeikkel bizonyítva a kételkedőknek; szülőknek, volt diákoknak, támogatóknak, akik mindig, mindenkor meghallgatták hívó szavunk.
Köszönöm a szülők bizalmát, akik legdrágább, legféltettebb kincsüket, gyermeküket bízták ránk. Szeretettel várjuk leendő diákjainkat!

Kívánok kellemes pihenést, tartalmas nyári vakációt diákoknak és kollégáknak, hogy szeptemberben az  új feladatok és új kihívások elé megújult erővel állhassunk, az ideinél is eredményesebb évet zárva jövő ilyenkor!
Pataki Enikő, igazgató

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: